Emprens i teletreballes? Eines per a reunions online

15 de abril de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Cadascuna de les persones que mentorizan als equips que formen part del Col·lab de Las Naves comparteixen recomanacions per al treball en remot de gent que emprén i innova durant el confinament.

  • Juan Simón García, mentor de Tecnologia, analitza algunes de les eines més importants per a la comunicació virtual amb altres persones.

La pandèmia del coronavirus ha provocat que hàgem de romandre confinats a casa. En l’àmbit laboral, moltes persones s’han vist forçades a teletrabajar obligades per les circumstàncies i, en l’actualitat, s’ha incrementat de manera exponencial el percentatge de persones que teletrabajan que, abans de la crisi, era de només el 4,3%.

Però, quines opcions tenim per a realitzar reunions professionals o fer classes online mitjançant videoconferències? O fins i tot per a poder “veure” i xarrar amb familiars o amics.

Ací vos portem diferents opcions gratuïtes, senzilles, i fins i tot lliures, diferenciades per les seues característiques més importants. Existeixen moltes més, però amb aquestes es poden cobrir la major part de les nostres necessitats.

ZOOM

Eina molt utilitzada en els últims anys, que està vivint una puixança molt potent a causa de la present crisi. Disposa d’opcions molt interessants per a establir tant reunions, com a seminaris i fins i tot sales de conferències.

Avantatges:

Possibilitat d’ús en navegadors.

No és obligatori la necessitat de creació d’un compte.

Integració en altres aplicacions com Google Chrome o Calendar.

Desavantatges:

Les videoconferències no estan protegides de punt a punt.

Es desconeix qui pot fer ús de la informació obtinguda en la videollamada.

 

JITSI

Eina de codi lliure i fàcil utilització, però molt potent ja que pot instal·lar-se en servidors privats virtuals (VPS). Això és d’especial interés degut a la saturació que està començant a observar-se en aquesta plataforma gratuïta a causa del confinament. Però clar, això no està a l’abast de tots els usuaris, encara que a nivell professional és un factor molt a tindre en compte per a l’establiment d’una plataforma sòlida i estable.

Avantatges:

Possibilitat d’ús en navegadors.

No és obligatori la necessitat de registre previ.

Possibilitat d’instal·lació en servidors virtuals privats.

Desavantatges:

Comença a donar problemes de rendiment degut al seu ús massiu.

 

STREAMYARD

Si vols emetre la videoconferència que realitzaràs, ja siga perquè eres youtuber o professor/a, aquesta és una opció molt interessant. Ja que simplement amb compartir l’enllaç, tots els usuaris que el reben, podran integrar-se en la conversa sense necessitat de registre, i mitjançant l’ús d’un navegador web.

Avantatges:

Ús en navegador web.

Sense instal·lació.

Possibilitat d’emissió en xarxes socials.

Desavantatges:

A partir de 6 persones usuàries no es mostren en pantalla.

 

HANGOUTS

Aquesta plataforma de Google ha sigut molt utilitzada durant els últims anys per la seua facilitat d’ús a l’hora de crear reunions online.

Avantatges:

Multiplataforma.

Només es necessita un compte de Google.

Desavantatges:

Problemes freqüents en la connexió.

 

SKYPE

Per a acabar, la plataforma més coneguda per tot el món. Aquest producte de Microsoft sempre és una bona opció gratuïta, encara que amb lleugers desavantatges per a les persones poc familiaritzades amb la tecnologia.

Avantatges:

Multiplataforma.

Gratuït.

Desavantatges:

Necessitat d’instal·lació.

Necessitat de compte en Microsoft.

COMPARTEIX:
TW - FB