Emprens i teletrabajas? Millora el teu model de negoci amb Lean Startup

5 de maig de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Cadascuna de les persones que mentoritzen als equips que formen part del Col·lab de Las Naves comparteixen recomanacions per al treball en remot de gent que emprén i innova durant el confinament.
  • Javier Alandes, mentor de Lean Startup i Oratòria.

És cert que la metodologia Lean Startup es basa en el cicle crear-mesurar-aprendre, amb la filosofia de “falla ràpid, falla barat”. I aplicar aquest mètode requereix d’agilitat, creativitat i molta mobilitat per a posar a prova les hipòtesis del nostre projecte.

Però no és menys cert que aqueixa fase d’aprenentatge del mètode Lean Startup s’ha de produir en un entorn de reflexió i anàlisi de dades per part de tots els membres de l’equip. I moltes vegades no trobem ni disposem d’aqueix temps de reflexió que requereix aquesta metodologia i l’extracció de conclusions valuoses.

Per això, des de Col·lab Las Naves, us volem compartir uns consells sobre Lean Startup en temps de teletreball aprofitant que, potser, disposeu d’una mica més de temps de reflexió.

1 – Revisa les teues hipòtesis.

Tot projecte naix d’una hipòtesi, de la convicció de solucionar una necessitat a un grup de clients i usuaris. Però, realment tenen el problema que nosaltres creiem que tenen?, la nostra solució serà acceptada per ells?

Des del nostre lloc de teletreball podem invertir una mica de temps a analitzar el mercat, buscar per internet testimoniatges de clients i usuaris, queixes o reclamacions d’aquests, per a aprofundir en la necessitat o no del nostre projecte.

2 – Localitza nous nínxols d’early adopters.

La cerca és contínua, mai es detindrà. Els nostres clients i usuaris poden estar en els llocs més insospitats, pertànyer a col·lectius en els quals no havíem reparat, o aparéixer en les situacions més insospitades de la vida. La nostra startup ha d’estar preparada per a donar un gir o pivotar sobre la base de les circumstàncies.

Refer nostre Lean Canvas ha de ser sempre una de les nostres prioritats.

3 – Està complint el nostre Producte Mínim Viable amb les expectatives marcades?

Els canvis de situació i l’aparició de noves variables porten l’oportunitat de conquistar nous nínxols. Però potser el nostre Producte Mínim Viable no s’adapta a la perfecció a aquests.

Tenim l’oportunitat d’analitzar-ho, i variar-ho en la mesura de les necessitats d’aqueixos nous nínxols que puguem trobar. No tot és per sempre, la vida és orgànica, i hem de trobar les maneres d’adaptar-nos a ella.

4 – Pregunta, pregunta i torna a preguntar.

Una enquesta online, un formulari de Google, una nova landing page… Des del nostre lloc de teletreball podem continuar preguntant als nostres nínxols d’early adopters per a no deixar mai d’extraure informació.

Sense alçar-nos de la cadira, i des de casa, hem de ser capaces de trobar les fórmules perquè continuen proporcionant-nos les dades que ens permeten continuar aprenent.

5 – Crear-Mesurar-Aprendre.

Aquest és un cicle que, en una startup, mai es deté i que, gràcies a les noves tecnologies, és possible continuar treballant-lo en remot. Hem de ser flexibles i àgils per a aprofitar els períodes de reflexió i fer fins i tot més sòlid el nostre projecte.

Un/a emprenedor/a ho és 24×365!

COMPARTEIX:
TW - FB