Ciutat Cuidadora impulsa una xarxa d’espais amics de la lactància materna en Russafa

7 de juny de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La Plataforma per Russafa i l’associació Amamanta han llançat aquesta iniciativa per a crear una xarxa d’espais amics de la lactància materna.
  • L’objectiu és generar un teixit de comerços i equipaments públics compromesos a facilitar llocs còmodes per a la lactància materna en els seus espais.

La Plataforma per Russafa i l’associació Amamanta han llançat una iniciativa per a crear una xarxa d’espais amics de la lactància materna en el barri de Russafa, dins del projecte Ciutat Cuidadora que duu a terme el centre d’innovació Las Naves. Amb aquesta proposta, es busca facilitar i visibilitzar la lactància materna en l’espai públic, contribuint a normalitzar aquesta pràctica entre els veïns i veïnes del barri.

La proposta consisteix a generar un teixit de comerços i equipaments públics compromesos a facilitar llocs còmodes per a la lactància materna en els seus espais. Aquests comerços estaran identificats mitjançant un adhesiu i es recolliran en un díptic-mapa que permeta a les famílies conéixer que llocs poden alletar tranquil·lament als seus fills o filles sense necessitat de comprar o consumir res.

Imma Bauset, portaveu de la Plataforma, assenyala que “de moment ja comptem amb 30 comerços i 6 equipaments públics interessats en la xarxa i esperem arribar a uns 50”. D’altra banda, Pilar Abad, de l’associació Amamanta, indica que “cal posar en valor l’aportació que el teixit comercial realitza per a millorar el barri”. Ambdues van recalcar també que la iniciativa compta amb el suport de diferents entitats del barri així com del centre de salut.

Aquesta acció s’emmarca en el projecte Ciutat Cuidadora, de Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, en el qual participa l’Estudi La Dula i col·laboren Transversal i l’EMT. Des d’aquesta experiència s’estan potenciant accions veïnals en diferents barris de la ciutat, com la xarxa veïnal per a la prevenció de la soledat no desitjada a Sant Isidre o el mapatge d’espais i llocs de cures en Benimaclet.

Més informació: ciutatcuidadora.com

COMPARTEIX:
TW - FB