Bemariposa desenvolupa una botiga en línia de consum responsable que informa l’usuari dels impactes reals de cada producte

8 de juny de 2021
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La startup, un dels 15 projectes accelerats en Col·lab de Las Naves, duu a terme un exigent procés de selecció de les empreses que incorpora en la seua plataforma, garantint que compleixen amb processos de gestió i producció responsables i sostenibles.
  • Les persones que compren obtenen informació dels impactes socials i mediambientals de cadascun dels productes que vol adquirir, de manera visual i fàcilment interpretable.

Bemariposa ha posat en marxa un marketplace especialitzat en productes i serveis d’empreses pertanyents al quart sector (és a dir, iniciatives que generen un triple impacte positiu: econòmic, social i mediambiental), l’objectiu del qual és facilitar i promoure la compra responsable de productes i serveis, tant al consumidor final com a empreses i altres organitzacions. Per a facilitar i garantir aqueixa compra informada i responsable, totes les entitats integrades han de superar un exigent procés d’avaluació i selecció i la plataforma incorpora un innovador sistema que permet al consumidor visibilitzar els impactes concrets que genera cadascun dels productes i serveis.

“Ens trobem amb què existeixen més de 500 certificacions oficials només de productes de gran consum a Europa, a les quals cal sumar les etiquetes de sostenibilitat i les que són purament màrqueting. Així que trobar informació clara del que consumim és bastant difícil, tant a nivell individual, com a consumidor final, com a nivell empresarial. Cada vegada que volem comprar una mica de manera responsable, hem de fer tot un estudi de mercat. Amb la nostra proposta, intentem resoldre un problema d’excés de imputs; necessitem saber realment el que comprem, la qual cosa hi ha darrere i com afecta a les persones i al medi ambient”, detalla Silvia Lizcano, fundadora i CEO de Bemariposa, empresa accelerada en la quarta edició dels programes de Col·lab, en Las Naves.

Transformació en els sistemes de producció

Amb aquest enfocament, Bemariposa està treballant per a fer un pas més, incorporant un nou projecte amb el qual aspira a “facilitar la transformació dels ecosistemes de producció. Oferirem un servei que guiarà a les empreses en el seu procés de transformació cap a la senda de la sostenibilitat, incloent assessorament sobre tots els àmbits: sostenibilitat corporativa, mediambiental o social”, detalla Lizcano.

En aquesta evolució, comptarà amb el suport de l’equip i recursos de Col·lab. “Ens hem incorporat recentment a l’acceleradora i tot està superant les nostres expectatives, per l’alt compromís de totes les persones, incloent l’equip de gestió, les persones mentores, les instal·lacions i les altres startups que comparteixen espai amb nosaltres”, subratlla la responsable de Bemariposa.

A més, Bemariposa ha sigut seleccionada per a participar en el programa #reinventateenverde, de la Red Emprendeverde, dependent de la Fundación Biodiversidad -del Ministeri de Transició Ecològica-.

Silvia Lizcano va fundar Bemariposa després de més de 15 anys d’experiència en desenvolupament de negoci, ecommerce i màrqueting digital, en més de 30 països. Compte per al seu desenvolupament amb Alejandra Abad, que està cursant un Màster en Economia Circular i fa costat a Bemariposa en la validació del model de selecció d’empreses.

Conscienciar al consumidor final

“Per a contribuir a crear una societat més justa i en harmonia amb el medi ambient, en Bemariposa hem definit 20 àrees d’impacte, d’àmbit social i mediambiental, que aporten als i les consumidores informació clara i visual de l’efecte positiu de la compra que està realitzant”, detalla la CEO.

Amb aquesta major informació, s’avança, també, en l’objectiu de conscienciació del consumidor final. “El nostre logo és una papallona blanca perquè, en diferents cultures de tot el món, la papallona blanca representa l’ànima de les persones. Tots hem de ser conscients que fins a la més xicoteta compra té impacte social o mediambiental. En prendre una decisió d’adquirir un producte o servei, una de les primeres preguntes que hem de fer-nos és si realment ho necessite, si m’aporta valor, si tinc altres maneres de resoldre aqueixa necessitat. Actuar com aqueixa papallona, com a agent de transformació”, conclou Lizcano.

COMPARTEIX:
TW - FB