logo-ajunt
WEB ACCESSIBLE

Documental “El camino del sol”

11/05/2017 19:00
  • Programació
  • Talk

Les energies renovables i el frau de l’Estat amb elles centra el curt “El camino del Sol”, de César Vea, que es projectarà en Las Naves. A continuació de la projecció, tindrà lloc una xarrada-col·loqui.

Participaran Marta Flich (economista), Pepe Viyuela (actor), César Vea, Rafael Barrera (director ANPIER), Marcos J. Lacruz (AVAESEN), Jaime Cardells (ISER), Antonio Estañ (diputat autonòmic de Podem); Jordi Peris (regidor d’Energies Renovables de l’Ajuntament de València); Joan Baldoví (diputat de Compromis); Andrés Montesinos (representant de Som Energia València) i Salva Moncayo (coordinador de la Plataforma per un nou Model Energètic).

El frau de l’Estat amb l’energia solar afecta a més de 62.000 famílies espanyoles. L’any 2007, el govern socialista de Zapatero va llançar un pla de foment de la
inversió en energies renovables. Milers de famílies van invertir els seus estalvis o es van endeutar per a participar en un pla que semblava segur, en comptar amb el suport de l’Estat. Amb l’arribada de la crisi, les ajudes es van retallar, i després el govern de Rajoy, liderat pel ministre Soria, va donar l’anomenada “destralada a les renovables”: pujada d’impostos (el “impost al sol”) o directament il·legalització de les plantes. Açò va provocar la ruïna de milers de famílies, que havien invertit tot en alguna cosa que anava a ser beneficiós per a la societat.

L’actor i director César Vea (conegut per sèries com a “Companys” o “Isabel” i pel·lícules de Julio Medem o Guillermo del Bou) és un dels afectats per aquest
frau. Per açò, ha decidit traure avant una campanya de denúncia del frau. En 2016 va estrenar el curt “El camí del Sol” i actualment es troba en fase de producció del documental “Sol(d) Out. El sol és de tots”, on aprofundeix més sobre el cas.

Aforament limitat, accès lliure fins completar aforament

CartelCaminoSol-2

Event pasat

11/05/2017 19:00


ENTRADA GRATUÏTA