Programació

Xarrades de ‘El poder de las series’

CATEGORIA:
Programació
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
22/04/2021 18:00 - 21:00
  • Les xarrades tindran un aforament limitat, però es podrà seguir per streaming. Per a tot això s’hauran d’apuntar amb antelació.
  • Presentació del projecte Futur·lab, de Las Naves, per part del seu responsable David Espinosa.

DE ‘WESTWORLD’ A ‘HUMANS’ ESTEM PREPARATS PER A VIURE AMB ROBOTS? (22 D’ABRIL: 18 HORES )

Els androides han seduït recurrentment a la ficció elucubrant sobre les revolucions que escometrien en el futur i somiant amb mons millors que no sempre han arribat com ho van imaginar les pel·lícules. En les sèries actuals els avanços de la robòtica plantegen prototips i models dels quals estem encara a anys llum però que donen pistes sobre el que espera l’ésser humà de la tecnologia. Prenent com a punt de partida títols com ‘Humans’ o ‘Westworld’ abordem en una xarrada si estem preparats per a viure amb robots com plantegen les sèries. Ho farem de la mà de Carlos Santana, Moon Ribas i Javier Palanca.

JAVIER PALANCA: Doctor especialitzat en Intel·ligència Artificial per la Universitat Politècnica de València (UPV). Desenvolupa el seu treball com a investigador en l’Institut Valencià d’Investigació en Intel·ligència Artificial (VRAIN).

MOON RIBAS: Artista avantguardista i activista cíborg espanyola, coneguda per desenvolupar i implantar-se sensors sísmics als peus.

CARLOS SANTANA: Enginyer informàtic especialitzat en ‘machine learning’ i creador del canal de divulgació DotCSV.

PEDRO MUJICA. Responsable del projecte IANética de Las Naves. Tecnòleg Humanista, Enginyer Superior en Ciències de la Computació, professor de Tecnologies emergents de la Quarta Revolució Industrial i Doctorant en el desenvolupament de la nova interacció humà-màquina per a la hibridació de la intel·ligència artificial amb la realitat estesa (virtual, mixta i augmentada).

DE ‘YEARS AND YEARS’ A ‘EL COLAPSO’. VAN PREDIR LES SÈRIES LA SOCIETAT POSTCORONAVIRUS? (22 D’ABRIL: 19.30 HORES )

Les distopies han donat lloc a algunes de les sèries més interessants estrenades en els últims anys, que han entretingut i atemorit al mateix temps. Títols com ‘Black Mirror’ plantejaven com la tecnologia que hem incorporat per a fer-nos la vida més senzilla es pot convertir en el nostre major malson. La pandèmia ha provocat que altres produccions, com ‘Years and years’ o ‘El col·lapse’, plantejades abans que esclatara la crisi sanitària es vegen ara com a sèries premonitòries. Sobre això conversaran Juan Bordera, Vicent Cucarella i Layla Martínez.

JUAN BORDERA: Guionista i periodista dedicat a l’activisme mediambiental en Extinction Rebellion i la Xarxa de Transició de València, també implicat en col·lectius de divulgació com Petrocenitales o els podcasts del Col·lectiu Bambolla.

VICENT CUCARELLA: Economista i escriptor, especialitzat en assumptes sobre economia per a un futur sostenible.

LAYLA MARTÍNEZ: Periodista i assagista, autora de ‘Utopia no és una illa’, en el qual recupera projectes utòpics passats que ens retornen la capacitat d’imaginar i que ens guien per a construir un futur en el qual valga la pena viure.

Scheduled Programació
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
22/04/2021 18:00 - 21:00