Sense categoria

Retrópolis València 2019

CATEGORIA:
Sense categoria
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
  • El Museu d’Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica acull la quarta edició de RetróPolis València, una fira de retroinformàtica i videojoc clàssic.
  • Las Naves col·labora també enguany, dins de la seua labor d’impuls i suport a les indústries culturals i creatives com les del videojoc.

La quarta edició de la fira de retroinformàtica i videojoc clàssic Retrópolis València se celebra el 4 de maig en el Museu d’Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica. Per a aquesta edició 2019 es manté el marc central de l’esdeveniment el mes de maig, ja que el centre celebra el mes del Museu al maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus. 

Entre els objectius d’aquesta proposta es troben la divulgació, promoció i preservació de la informàtica clàssica, sorgida com a indústria pionera al nostre país durant la dècada de 1980. En particular, l’organització vol destacar el paper que va assumir el videojoc com a nova forma de cultura, on la interactivitat de l’usuari amb històries, escenaris, personatges i sons es va fer realitat, i la repercussió de la qual hui dia en la indústria de l’entreteniment és encara major si cap que la del cinema.

Es tracta d’oferir un espai de trobada a persones curioses i aficionades de totes les edats, dins d’un escenari incomparable d’intercanvi cultural amb les noves generacions, allotjant i difonent diverses manifestacions artístiques i tecnològiques entorn de l’actualitat de la retroinformàtica.

Programa:
10.30h.: “De l’Edat d’Or a Commandos, els anys perduts” (Ramón Nafría). Ramón és crític de videojocs des de 1999, havent treballat en empreses com Onez, Ociojoven, o Anaitgames, en l’actualitat ho fa per a Videoshock i Vandal. Com a desenvolupador des de l’any 2003, Ramón ha treballat en companyies com Nerlaska Studio, Gameloft, Digital Legends, Netwizzy, A Crowd of Monsters, Abylight, o Badland Publishing. També és fundador de la 1a associació espanyola de desenvolupadors (DOID, Associació de Desenvolupadors d’Oci Digital Interactiu) i organitzador del Congrés de Desenvolupadors de Videojocs (2008-2011), i hui dia organitzador de l’esdeveniment internacional València Indie Summit.

11.45h.: Visita guiada al Museu d’informàtica.

13.00h.: “Retrogaming: Una missió possible en sistemes arcade de nova generació” (Víctor Bolinches). Víctor és un apassionat de les retro-tecnologies al qual li agrada col·leccionar tot allò que abaste el domine de la ’Cultura Arcade’. Amant de l’Indie i del HomeBrew, es defineix com una persona curiosa que construeix programari sense límits traient el màxim partit a la sinergia obtinguda durant tots els seus anys d’experiència.

16.30h.: “El projecte MSXVR” (Alberto de Hoyo Nebot). El creador i director del projecte MSXVR és Alberto De Hoyo Nebot, Enginyer Informàtic amb més de 25 anys dedicat a la programació i desenvolupament de projectes I+Sr. L’apassiona el disseny i programació de videojocs i porta publicats més de 40 títols en diferents plataformes. 

18.00h.: Concert Games&Symphonies Pocket. La música dels videojocs com mai l’has viscuda. Games&Symphonies uneix la passió pels videojocs amb l’experiència de la música en un espectacle interactiu sense precedents a Espanya, en el qual tant els nostàlgics dels videojocs com els entusiastes de l’entreteniment digital trobaran el seu lloc. G&S no és sol un concert de música de videojocs, sinó un espai de trobada amb la cultura digital per a tots els públics. La interpretació és a càrrec del grup de músics professionals G&S Pocket, una nova formació de G&S per a tots els públics, amb un format reduït però més pròxim.

Entrada sostenible
El Museu d’Informàtica té implantada la iniciativa d’ENTRADA SOSTENIBLE que és imprescindible per a poder accedir al recinte. Per a això, els i les visitants hauran de portar un residu electrònic per a reciclar: aparells electrònics, ordenadors, xicotets electrodomèstics, impressores, pantalles, CD, DVD, mòbils, carregadors, bateries, piles, cables, etc. Qualsevol “RAEE” és benvingut per a conscienciar sobre la importància de reciclar i treballar la problemàtica del fem electrònic. La iniciativa serà coordinada pel Museu d’Informàtica i la Unitat de Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València.

Entrada solidària
Asupiva és una associació sense anime de lucre fundada en 1999 i entre els seus diversos objectius socials està aquest projecte que és Videojocs per Aliments. En col·laboració amb (FESBAL) estan organitzant un esdeveniment solidari a favor del Banc d’Aliments que és una nova manera d’ajudar a totes les persones que l’estan passant malament amb la crisi i que gràcies a bancs d’aliments no passen fam. En què consisteix videojocs per aliments? És un mercat ambulant solidari en el qual nosaltres posem videojocs i material de videojocs, que canviem per l’aliment que tu portes. L’única moneda de canvi és aliments, quilos d’aliments no peribles, MAI DINERS.

COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA: