logo-ajunt
WEB ACCESSIBLE

Expo ‘El poder de las series’

20/04/2021-04/05/2021
  • Cultura
  • Programació
  • Una exposició dins de les activitats del festival LABdeseries.
  • Comissariada per David Brieva, Mikel Labastida i Áurea Ortiz.
  • La inauguració serà el pròxim 20 d’abril, sota inscripció.

En col·laboració amb el festival LABdeseries Las Naves explora en la rellevància que han pres les sèries en la societat actual. Les sèries han modificat les nostres converses, els nostres referents, els nostres consums i la disposició del nostre temps lliure. Han irromput amb força en el periodisme i la política, convertint-se en un element indispensable per a accedir als usuaris i votants. Han promogut assajos filosòfics, debats, tesis doctorals i articles d’opinió; han servit de nexe d’unió entre comunitats distanciades que s’han trobat a través d’internet; han generat icones que ja formen part de la cultura popular.

L’exposició aborda el poder que han pres les sèries en el segle XXI com a nexe d’unió en la societat i les analitza, més enllà del seu valor audiovisual, per a determinar la seua influència en els nostres comportaments i rutines. La mostra s’aproxima a aquest fenomen acostant-se a alguns dels títols més rellevants estrenats en els últims anys i a les icones que aquestes ficcions han generat i s’han instal·lat en l’imaginari col·lectiu.

El visitant podrà realitzar un recorregut per alguns dels moments més representatius de la ficció dels últims anys a través de seqüències emblemàtiques de títols com ‘Breaking Bad’, ‘Perdidos’, ‘Doctor Who’, ‘The Walking Dead’, ‘El cuento de la criada’ o ‘El Ministerio del Tiempo’. Autors com Sergio del Molino, Paloma Rando, Alberto Rey o Enric Albero posen en context la rellevància d’aquestes imatges. La mostra es completa amb una pintura mural de Núria Tamarit i Elías Taño, en el qual es recreen en els símbols que les sèries han aportat a la cultura general.

20/04/2021

04/05/2021


INSCRIPCIONS PER A LA INAUGURACIÓ