Sense categoria

Documental ‘Tigernut, la pàtria de les dones íntegres’

CATEGORIA:
Sense categoria
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
  • Las Naves acollirà el pròxim 14 de juny la projecció del documental ‘Tigernut, la pàtria de les dones íntegres’.
  • Després del documental hi haurà un col·loqui amb el director del documental Andoni Monforte i la presidenta de CIM Burkina Llanos Rodríguez, entre altres persones.

‘Tigernut la pàtria de les dones íntegres’ és una recerca que destapa una suposada trama internacional de corrupció i abusos de companyies europees que espolien recursos a Àfrica sobre la xufa, el nou “Super Food” o Súper Aliment de moda en les dietes saludables ecològiques i veganas de mig món. Una guerra comercial a escala mundial s’ha deslligat pel control i distribució del nou Súper Aliment saludable de moda, els “tigernuts” (xufes).

Un venedor ambulant d’orxata descobreix una presumpta i generalitzada estafa internacional en l’explotació i comercialització de la xufa. A petició dels agricultors de la regió, emprèn un trepidant viatge a Àfrica per a investigar l’origen de la xufa d’un fosc entramat d’empreses valencianes que està guanyant milions de dòlars.

Escandalitzat davant el que va esbrinant, un viatge que anava a durar una setmana es converteix en una aventura en la qual recorre de 3.000 km travessant zones de gran risc a la recerca de respostes que destapen les incògnites que han de ser resoltes. Testimoniatges sorprenents… Pel camí, milers de famílies víctimes d’aqueixa trama lluiten per trobar una solució justa a través d’iniciatives com la cooperativa Mousso Faso després de 20 anys d’espoli sistemàtic de la seua terra.

Assistents al col·loqui:

Óscar Ballesteros, tècnic de Justícia Alimentària, ONG que des de la seua fundació en 1987 (Veterinaris Sense Fronteres) treballa, promou i lluita per un model de desenvolupament rural just en favor de la Sobirania Alimentària, com a proposta que dignifique la vida camperola i garantisca la sostenibilitat ambiental, social i cultural del Dret a l’Alimentació per a tota la població mundial.

Mayte Bartual, tècnica de projectes de l’ONG SETEM. Actualment en el projecte Pam a Pam, ja en la seua segona fase  i que promou el comerç just a la Comunitat Valenciana.

Rigobert Bambara, veí de València i membre d’una cooperativa agrícola de Burkina Faso.

Llanos Rodriguez, presidenta de l’ONG CIM Burkina. Des de fa 10 anys treballa en un Projecte de Cooperació  en l’àmbit educatiu amb els col·lectius de menors i dones.

Andoni Monforte, director del documental. Orxater artesà.

 

COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA: