logo-ajunt
WEB ACCESSIBLE

Presentació de l’horta de València com SIPAM (Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial)

23/01/2020 11:00-23/01/2020 13:00
  • Agroalimentació
  • Programació
  • El vídeo del SIPAM que es presentarà a l’Ajuntament de València ha sigut realitzat per Las Naves.
  • L’acte de presentació a la ciutadania del “Regadiu històric de l’Horta de València” com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM) per part de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) serà el dijous 23 de gener.

Amb aquesta designació, la FAO reconeix a nivell internacional els valor productius, ambientals, patrimonials i culturals del sistema de reg de l’horta valenciana. L’Albufera, la xarxa de séquies i la gestió tradicional de l’aigua han sigut considerades uns exemples excel·lents de pràctiques tradicionals que s’adapten a les noves tendències de desenvolupament sostenible, permeten l’ús continu del territori agrícola sense esgotar-lo i contribueixen al desplegament dels objectius de l’Agenda de Desenvolupament Sostenible.

Diverses institucions i organitzacions com Las Naves, al costat de la Regidoria d’Agricultura, estan donant suport a la construcció de polítiques alimentàries més sostenibles a la ciutat de València. En aquesta ocasió, amb el nomenament del SIPAM, la Càtedra Terra Ciutadana de la Universitat Politècnica de València ha estat liderant aquest procés a nivell tècnic. 

El centre d’innovació ha realitzat el vídeo que presentarà el SIPAM en l’acte de presentació a l’Ajuntament. Amb aquest vídeo es pretén donar reconeixement a totes les persones i institucions que han donat suport a aquesta candidatura i revaloritzar el paper de l’horta per a la ciutadania valenciana.

Event pasat

23/01/2020 11:00

23/01/2020 13:00

Ajuntament de València