Las Naves busca projectes emprenedors agroalimentaris sostenibles per al seu Agro·lab

15 de juny de 2021
CATEGORIA:
Agroalimentació
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Una convocatòria dirigida a projectes emprenedors agroalimentaris de transformació de producte, que necessiten d’un obrador blanc per al procés, i que estiguen buscant millorar el seu projecte.
  • El termini límit de presentació de sol·licituds és el 30 de juny.
  • Tota la informació de la convocatòria està en les bases publicades en el perfil del contractant de la web de Las Naves.

El centre d’innovació Las Naves ha llançat aquest matí la primera convocatòria d’Agro·lab, l’acceleradora pública d’iniciatives agroalimentàries sostenibles. Una convocatòria dirigida a projectes emprenedors agroalimentaris de transformació de producte, que necessiten d’un obrador blanc per al procés, i que estiguen buscant millorar el seu projecte. En següents convocatòries, s’ampliarà a una altra mena d’iniciatives agroalimentàries innovadores i sostenibles. El termini límit de presentació de sol·licituds és el 30 de juny.

Per a la selecció dels projectes emprenedors es tindrà en compte el grau d’innovació, l’impacte social i/o ambiental, la viabilitat econòmica del projecte, la potencialitat de millora del projecte, i la contribució a les diferents agendes i estratègies a nivell local i internacional, entre altres. Més informació en el perfil del contractant de Las Naves.

Aquells projectes seleccionats tindran dret a una mentorización específica per a projectes agroalimentaris de transformació de productes amb l’ús de l’obrador i a un acompanyament individualitzat en innovació de productes alimentaris, aspectes higienicosanitaris, viabilitat econòmica, assessorament jurídic i legal, comercialització, màrqueting i oratòria.

Amb aquest nou programa, Las Naves innova una vegada més en la intersecció de Col·lab, la seua acceleradora pública d’empreses de triple impacte (social, econòmic i ambiental), i l’agroalimentació, una de les àrees estratègiques prioritàries de la ciutat. D’aquesta manera, s’està posant en valor el sistema alimentari local i sostenible posant el focus en el sector primari i de transformació, al costat de la resta d’agents, per a facilitar l’accés a aliments saludables i sostenibles a la ciutadania, mentre es fomenta la producció local agroecològica i es dinamitza l’economia local.

La posada en marxa de l’Agro·lab s’emmarca en els àmbits definits per les Missions València 2030 (https://www.missionsvalencia.eu/), i en concret s’alinea amb la Ciutat Emprenedora, Ciutat Sostenible i Ciutat Saludable.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, ha destacat la importància del treball de Las Naves en agroalimentació: “Agro·lab no és una iniciativa aïllada en el treball que l’Ajuntament està fent en el sector de l’agroalimentació, ja que se suma a l’obrador blanc en Mercavalencia i a l’acabada d’estrenar Ecotira, la Tira de Comptar de producció ecològica, la qual cosa suposa un gran impuls per a la transició agroecològica del sistema alimentari local. Eines que ens permetran tindre una ciutat més sostenible, saludable i emprenedora”.

Las Naves, innovant en agroalimentació

Las Naves contribueix, com a membre del Consell Alimentari Municipal de la ciutat de València, a donar compliment a l’estratègia agroalimentària, especialment en la línia estratègica sobre transició agroecològica que consisteix a afavorir la xicoteta transformació agrícola, ramadera i pesquera del territori que impulse el recanvi generacional i la incorporació de nous perfils labores agroecològics. També contribueix a la línia estratègica sobre economia alimentària de proximitat per a afavorir la viabilitat de l’activitat agrícola, ramadera i pesquera, i donar suport a la creació d’infraestructura social, física i digital adaptada als circuits curts de comercialització que milloren la distribució i la logística.

En el marc del compliment dels compromisos adquirits en el Pacte de Política Urbana Alimentària de Milà, signat per l’Ajuntament de València en 2015, i la Capitalitat de l’Alimentació Sostenible de València en 2017, per a desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles, inclusius, resilients i diversificats que asseguren una alimentació sana i accessible per a tothom, es busca promoure la producció i la transformació alimentària urbana i periurbana amb enfocament sostenible. En aqueix sentit, Agro·lab és una iniciativa fonamental.

COMPARTEIX:
TW - FB