logo-ajunt
WEB ACCESSIBLE

Curs “L’impacte de la compra pública en la reducció del desaprofitament alimentari”

30/11/2020-10/12/2020
  • Agroalimentació
  • Estrategies de ciutat
  • Programació
  • El curs forma part del projecte europeu EAT Circular (“Education And Tools to manage fluxes of resources in the Circular Food Chain”), finançat per EIT Climate-KIC.
  • Las Naves col·labora en l’organització del curs, així com en la impartició del mòdul “Transformació del sistema alimentari global”.

El curs “L’impacte de la compra pública en la reducció del desaprofitament alimentari” forma part del projecte europeu EAT Circular (“Education And Tools to manage fluxes of resources in the Circular Food Chain”), finançat per EIT Climate-KIC, i promogut per un consorci de socis portuguesos, italians, eslovens i espanyols amb l’objectiu de donar a conéixer als agents públics i privats les estratègies per a reduir el desaprofitament alimentari. Ingenio CSIC-UPV és el soci que desenvolupa a Espanya aquest cas pilot.

L’acció formativa s’ha dissenyat per a tots aquells empleats públics (grups A, B i C) que planifiquen i/o gestionen la licitació de serveis de restauració col·lectiva, ja siguen hospitals, universitats, col·legis, escoles, residències, cases de cultura, poliesportius, etc. Igualment, podran participar empleats i empleades públiques que vulguen ampliar el seu coneixement sobre alimentació sostenible i reducció del desaprofitament alimentari en l’àmbit de l’Administració Pública.

En aquest curs s’incorporen la gestió de les pèrdues i el desaprofitament alimentari en els processos de compra pública amb l’objectiu d’accelerar la transformació cap a una compra pública alimentària de proximitat. El problema serà abordat amb un enfocament sistèmic orientat a la capacitació dels participants. El cas pràctic consistirà en l’anàlisi/redacció d’un plec real de la mà de juristes expertes en el desenvolupament de clàusules verdes.

Consulta ací el programa i més info del curs. 

Per a inscripcions cal enviar un correu a: eatcircular@ingenio.upv.es

Més info del projecte: https://reducefoodprint.org/eatc/pilots/index.htm

30/11/2020

10/12/2020