L’Ajuntament col·labora en la producció de la sèrie de ficció internacional “Favàritx”

20 de juny de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La sèrie, de cinc capítols, s’està rodant actualment en el complex Las Naves-La Harinera
  • Protagonitzada per l’actriu Paz García (‘Elite’, ‘La red púrpura’), i el guanyador d’un Goya, Hwidar (‘Ocho nombres marroquíes’, ‘Todos los nombres de Dios’ o ‘Cuéntame’), entre un gran repartiment de cares conegudes

El complex Las Naves-La Harinera s’ha convertit estos dies en la seu de la Interpol, en una comissaria de Policia i en una sala d’interrogatoris durant el rodatge, això sí, de la sèrie de ficció titulada “Favàritx’. Es tracta d’un projecte en el qual l’Ajuntament de València col·labora en el marc de l’estratègia d’innovació València Innovation Capital, amb la qual impulsa accions que facen de la nostra una ciutat creativa, dinàmica i diversa.

Es tracta d’un thriller dirigit per Rafa Montesinos i Adán Aliaga, que es roda durant deu setmanes en diverses localitzacions de València, Menorca i Porto fins el mes vinent de juny.

La producció està liderada per Paloma Mora, productora de la valenciana TV ON Produccions, en coproducció amb la menorquina Empàtic Films i la portuguesa Volf Entertaiment. Ha sigut escrita per Luis E. Perez, Pilar Paredes, Lluís Illescas i Violeta Barca-Fontana.

Entre el seu repartiment figuren professionals com l’actriu Paz García, amb recents treballs en les sèries “Elite” de Netflix y “La red púrpura” d’Atresmedia; el director i actor Hwidar, guanyador d’un Premi Goya, que ha estrenat recentment el llargmetratge “Ocho apellidos marroquíes”; l’actor valencià Nacho Fresneda, que ha participat, entre altres produccions, en “Reina Roja” i “El Ministerio del Tiempo”, Marta Belenguer (“La casa”, “Por tu muertos”, “En temporada baja”, “Cámara Café” ….); Jaime Pujol, conegut pels seus papers en sèries com “El comisario”, “La caza” o “Desaparecidos”; Mireia Pérez, Àlvar Triay, María Almudéver, Enka Alonso, Pepe Rapazote, Benedita Pereira, Carolina Carvalho, Joao Carlos Baptista, Lorena López, Ro Castillo, Aleix Rengel, Morgan Blasco, Ann Perelló, Queralt Albinyana, entre altres

“Favàritx” és una coproducció que compta amb el suport de l’el Institut Valencià de Cultura, Eurimages, la televisió pública de Balears, IB3; RTP, la Radiotelevisió pública de Portugal; el Consell de Menorca; l’Institut d’Indústries Culturals de les illes Balears i una famosa plataforma.

A més, durant Conecta Fiction & Entertainment 2023, el projecte va rebre el Premi Spain Film Comission per la importància de la localització en la història, ja que part d’ella es desenvolupa en el far menorquí del qual rep el nom la sèrie.

València Innovation Capital

L’estratègia València Innovation Capital de la Regidoria d’Innovació de l’Ajuntament pretén fomentar una ciutat dinàmica, diversa i creativa que siga l’hub d’innovació tecnològica de referència del Mediterrani. Esta estratègia promou la col·laboració públic-privada, ser catalitzadora de l’ecosistema d’innovació i emprenedoria tecnològica de la ciutat i cerca generar ocupació de qualitat i d’alta qualificació a València.

La tecnologia és el com, i l’ésser humà és el perquè. València Innovation Capital aposta per resoldre els problemes reals de la ciutat amb una innovació pròxima que siga efectiva i tinga un impacte directe en la vida de les persones.

COMPARTEIX:
TW - FB